Blogger Crew Forum
Sila Daftar Untuk Join Forum Ini.. Setiap Pendaftaran / Post / Masej Ada Pointernya Di Forum Ini. Semua Free Sahaja.. Jika ada Problem.. Sila Report. Untuk Topic Hacking adalah Private.. So Kena Register dulu ya.. Terima Kasih -Admin-
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 28 on Sat Jan 08, 2011 3:26 pm
Latest topics
» Produk Pulihkan Dara
Wed Mar 28, 2012 5:53 pm by Teratai Kayangan

» Formula Terkini Pulihkan Dara
Wed Mar 28, 2012 5:51 pm by Teratai Kayangan

» tawaran side income kepada mana-mana individu @ syarikat yang berminat
Sun Jul 17, 2011 8:27 pm by mr.huzaifah

» Jana Pendapatan Dgn Hanya Klik Sajer,,,,
Sun Jul 17, 2011 1:11 am by mohd_oi

» Dalang sebenar BERSIH, bukan Ambiga?
Mon Jul 11, 2011 9:26 am by blogger

» nak buat via i phone
Tue Jul 05, 2011 12:52 pm by zafana

» Agent Topup - jana pendapatan lumayan!
Sun Jul 03, 2011 3:28 am by blogger

» Kami Benci Muka Buku!
Wed Jun 29, 2011 10:54 pm by Team Blogger Crew

» Status Via Ayahanda !
Wed Jun 29, 2011 12:12 pm by Team Blogger Crew

Facebook Pages
Chat Via Blogger Crew
Advertisement

Jakim dedah ada NGO pertahan gay

View previous topic View next topic Go down

Jakim dedah ada NGO pertahan gay

Post  Team Blogger Crew on Sun Jan 09, 2011 4:48 am

KUALA LUMPUR 2 Jan. - Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz mendedahkan wujud pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang melindungi golongan gay di negara ini.

Menurutnya, agensi-agensi penguat kuasa di negara ini telah lama bertindak membanteras 'budaya import' berkenaan bagaimanapun usaha mereka mendapat bantahan NGO terbabit.

"NGO berkenaan cuba nak jadi 'juara' mempertahankan perlakuan tidak bermoral golongan gay dan cuba menghalang aktiviti penguatkuasaan.

"Sedangkan isu gay bukan masalah bagi orang Islam sahaja tetapi masalah global. Mana-mana pemimpin agama di dunia termasuk Kristian dan Buddha tidak menyokong aktiviti gay.

"Ini kerana, ia memberi kesan negatif kepada diri sendiri, keluarga, masyarakat dan negara keseluruhannya," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia, di sini hari ini.

Beliau yang mengakui kelab gay sudah lama bertapak di negara ini, percaya ia hasil pengaruh daripada sebuah kelab gay terbesar di rantau Asia iaitu di Singapura.

"Mungkin kerana Malaysia sebuah negara Islam, pelbagai usaha puak anti-Islam dilakukan termasuk menerapkan budaya gay ke negara kita.

"Ada segelintir pelajar di luar negara yang terjebak dengan gay telah membawa masuk budaya itu ke dalam negara.

"Keadaan semakin tidak terkawal dan mudah merebak dengan adanya jaringan komunikasi tanpa sempadan iaitu laman sosial dan blog-blog khusus untuk golongan gay," katanya.

Bagaimanapun, ketika ditanya mengenai sama ada undang-undang yang sedia mencukupi untuk mengekang aktiviti gay, beliau enggan memberi sebarang komen mengenainya.

Urm.. Agak korang,... Kalau tak ada Blog atau Laman Sosial Seperti Facebook/Myspace/ dan sebagainya.. Wujud tak masaalah ini? Suspect Suspect
avatar
Team Blogger Crew
Admin

Posts : 148
Reputation : 27
Join date : 06/01/2011
Age : 27
Location : KL

http://crewfathi.in-earth.org/

Back to top Go down

Re: Jakim dedah ada NGO pertahan gay

Post  adha on Sun Jan 09, 2011 9:13 am

problem dy xde undang-undang yg bole dikenakan kat gay nih..polis pun serba-salah nk amik tindakan.. Shocked Evil or Very Mad ..nk jkena tunggu diorang smua kena sumoah jadik batu agaknye... scratch
avatar
adha
Geng Blogger Junior
Geng Blogger Junior

Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 08/01/2011
Age : 24
Location : Batu Pahat,Johor

http://justadhablog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jakim dedah ada NGO pertahan gay

Post  Galeri Kerjaya on Sun Jan 09, 2011 2:25 pm

Betul 2,sebenarnya media elektronik perlu memainkan peranan lebih penting sekarang.Itu yg bnyak mpengaruhi rakyat Malaysia.Bkn setakat gejala gay sahaja,malah banyak lagi perkara atau gejala sosial yang teruk.

Yang mana perlu kita kongsi.Kita kongsi..

Very Happy


avatar
Galeri Kerjaya
Geng Blogger Junior
Geng Blogger Junior

Posts : 8
Reputation : 0
Join date : 09/01/2011

Back to top Go down

Re: Jakim dedah ada NGO pertahan gay

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum