Blogger Crew Forum
Sila Daftar Untuk Join Forum Ini.. Setiap Pendaftaran / Post / Masej Ada Pointernya Di Forum Ini. Semua Free Sahaja.. Jika ada Problem.. Sila Report. Untuk Topic Hacking adalah Private.. So Kena Register dulu ya.. Terima Kasih -Admin-
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 28 on Sat Jan 08, 2011 3:26 pm
Latest topics
» Produk Pulihkan Dara
Wed Mar 28, 2012 5:53 pm by Teratai Kayangan

» Formula Terkini Pulihkan Dara
Wed Mar 28, 2012 5:51 pm by Teratai Kayangan

» tawaran side income kepada mana-mana individu @ syarikat yang berminat
Sun Jul 17, 2011 8:27 pm by mr.huzaifah

» Jana Pendapatan Dgn Hanya Klik Sajer,,,,
Sun Jul 17, 2011 1:11 am by mohd_oi

» Dalang sebenar BERSIH, bukan Ambiga?
Mon Jul 11, 2011 9:26 am by blogger

» nak buat via i phone
Tue Jul 05, 2011 12:52 pm by zafana

» Agent Topup - jana pendapatan lumayan!
Sun Jul 03, 2011 3:28 am by blogger

» Kami Benci Muka Buku!
Wed Jun 29, 2011 10:54 pm by Team Blogger Crew

» Status Via Ayahanda !
Wed Jun 29, 2011 12:12 pm by Team Blogger Crew

Facebook Pages
Chat Via Blogger Crew
Advertisement

Seks songsang: Jangan ulangi sejarah umat Nabi Lut

Go down

Seks songsang: Jangan ulangi sejarah umat Nabi Lut

Post  Team Blogger Crew on Sun Jan 09, 2011 4:45 am

Semua pihak berkuasa termasuk orang ramai harus menyekat dan memulau golongan gay jika tidak mahu mengundang malapetaka ke atas negara ini gara-gara bersubahat dengan pengamal seks songsang itu.

Penasihat Majlis Agama Islam Johor (MAIJ), Datuk Nooh Gadot berkata, gay yang merujuk kepada homoseksual atau daya tarikan seksual terhadap anggota jantina yang sama adalah perbuatan orang jahiliah.

Nooh berkata, jika kerajaan, penguat kuasa undang-undang dan agama serta para ilmuwan tidak bertindak segera menghentikan kegiatan tersebut, beliau bimbang sejarah zaman Nabi Lut akan berulang yang mana pengamal kegiatan itu diturun bala oleh Allah.

"Sudah termaktub dalam al-Quran dan Hadis, perbuatan gay menyimpang daripada norma kehidupan manusia yang akalnya sihat. Kalau tidak disekat segera, ia boleh menjadi satu penyakit di kalangan manusia," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia, di sini hari ini.

Tambahnya, barang siapa yang melihat satu maksiat, wajib di atas individu itu memperbetul atau menasihati orang berkenaan melalui kuasa yang ada sama ada menerusi kata-kata atau tindakan undang-undang.

Menurut Nooh, jika menerusi nasihat tidak berkesan, masyarakat harus memulau individu (gay) berkenaan sebagai satu cara pengajaran.

"Memulau gay itu adalah sebagai cara untuk membantu orang berkenaan kembali ke jalan Allah kerana kita tidak mahu mereka mati dalam kesesatan.

"Kesedaran juga boleh dipupuk menerusi khutbah Jumaat atau program-program agama yang disiarkan di saluran televisyen. Selagi orang berfikiran sihat tidak bertindak, selagi itulah kita dianggap bersubahat," katanya.

Beliau turut menasihatkan golongan orang kenamaan (VIP) atau sesiapa sahaja yang 'waras' supaya tidak bertindak seperti gunting dalam lipatan atau harapkan pagar, pagar makan padi.

Sementara itu, penganalisis jenayah, Kamal Affandi Hashim berkata, dakwaan yang mengatakan golongan gay dilindungi oleh VIP adalah satu alasan yang sengaja direka untuk membolos diri daripada ditahan.

Katanya, jika benar VIP tersebut marah dengan tindakan pihak penguat kuasa yang sering menyerbu premis-premis kelab gay, kenapa VIP berkenaan tidak tampil.

"Saya yakin pihak berkuasa tidak gentar untuk menahan VIP atau VVIP jika mereka didapati bersalah. Bagi saya, ini hanyalah penyamaran atau jual nama VIP sahaja bagi mengaburi mata pihak berkuasa," katanya.

Dalam pada itu, Presiden Angkatan Belia Islam (ABIM) Muhd. Razak Idris berkata, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) akan merasa dukacita sekiranya ada VIP yang sengaja melindungi kegiatan gejala seks songsang.

Sehubungan itu, beliau meminta agar VIP tersebut bertaubat dan jangan menggunakan pengaruh bagi melindungi perbuatan terkutuk di sisi agama itu.

"Seharusnya VIP sama-sama membantu masyarakat mengekang gejala terkutuk daripada berkembang dalam kehidupan masyarakat terutama golongan muda kerana ia amat berbahaya dari sudut agama dan kesihatan," katanya.

Beliau mahu pihak berkuasa mengenal pasti dan menangani VIP berkenaan dengan tindakan undang-undang.

Psstt : Apa Pendapat Anda Tentang Ini.. Ada Cara Lain Untuk Mengatasi Masaalah Ini? Atau puncanya Internet? scratch scratch
avatar
Team Blogger Crew
Admin

Posts : 148
Reputation : 27
Join date : 06/01/2011
Age : 28
Location : KL

http://crewfathi.in-earth.org/

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum