Blogger Crew Forum
Sila Daftar Untuk Join Forum Ini.. Setiap Pendaftaran / Post / Masej Ada Pointernya Di Forum Ini. Semua Free Sahaja.. Jika ada Problem.. Sila Report. Untuk Topic Hacking adalah Private.. So Kena Register dulu ya.. Terima Kasih -Admin-
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 28 on Sat Jan 08, 2011 3:26 pm
Latest topics
» Produk Pulihkan Dara
Wed Mar 28, 2012 5:53 pm by Teratai Kayangan

» Formula Terkini Pulihkan Dara
Wed Mar 28, 2012 5:51 pm by Teratai Kayangan

» tawaran side income kepada mana-mana individu @ syarikat yang berminat
Sun Jul 17, 2011 8:27 pm by mr.huzaifah

» Jana Pendapatan Dgn Hanya Klik Sajer,,,,
Sun Jul 17, 2011 1:11 am by mohd_oi

» Dalang sebenar BERSIH, bukan Ambiga?
Mon Jul 11, 2011 9:26 am by blogger

» nak buat via i phone
Tue Jul 05, 2011 12:52 pm by zafana

» Agent Topup - jana pendapatan lumayan!
Sun Jul 03, 2011 3:28 am by blogger

» Kami Benci Muka Buku!
Wed Jun 29, 2011 10:54 pm by Team Blogger Crew

» Status Via Ayahanda !
Wed Jun 29, 2011 12:12 pm by Team Blogger Crew

Facebook Pages
Chat Via Blogger Crew
Advertisement

Pengalaman Interview

View previous topic View next topic Go down

08012011

Post 

Pengalaman Interview




sol memang tak suka interview..dulu sebelum masuk U, ade yang panggil interview tak mau gi.

darah gemuruh sikit bile duduk depan orang pastu jawab soalan yang diberikan.

dalam masa 2minggu lagi akan ade interview keje dari SPA (mampus).nak keje wajib kena interview ni.


memori MOCK INTERVIEW di Maresmawi

masa form 5, suma kena jalani mock interview ni..cam interview keje, nak minta U sebagai persediaan pas abes SPM katenye..siap kena buat resume, buat gambar pasport, sediakan sijil-sijil dalm file,berbaju formal walaupun

pen-interviewnye cikgu sendiri je (sebab tue kot aku gemuruh..hehe)

berdebar gile mase nak masuk (kelas dijadikan bilik interview)

soalan yang mungkin ditayakan mestilah pasni nak jadi ape..perancangan selepas SPM (for sure !!)

masuk masuk, interviewer aku cikgu Kimia aku dan cikgu BM (@ senior sekolah lama)..dah la hensem, jatuh saham aku depan dia..haha

duduk ngan sopan santun, muka confident je

aku tak ingat sangat soalan yang dorang bagi..tapi aku ingat jawapan yang aku bagi!! (haha)

pada mulanya, aku rancang nak further study untuk medicine..yang ni yang first. cita-cita dari sekolah rendah tue..

tapi sebab segan ngan cikgu-cikgu, pastu sol bukannye dok kelas 1st, selalu failed je kertas kimia ngan fizik walaupun biologi ok gak.terus jawapan nak jadi psychologist..haha (sila gelak guling-guling).mesti cikgu ingat layak ke budak ni..kan..kan..
mmg dalam list kerjaya nak pilih tue dulu tp list bawah-bawah..kononnye sebab dulu pengerusi persatuan rakan sebaya (PRS) dan maybe sol leh jadi kaunselor (chewah!!)

itulah gelabah,segan nak cakap depan cikgu-cikgu..padahal cita-cita laen.
pastu bile cikgu taye, U mane ade tawarkan kursus tue..of course aku lagik gelabah..aku hantam je nama-nama U yang wujud di muka bumi Malaysia ni..haha

padahal kalo untuk medic, aku tau la..

cikgu taye lagik ape lagik cita-cita..aku main taram lagik : optometrist (yang tengok-tengok mata, buat spek mata)..aku suka dorang layan pelanggan cam aku yang berspek tebal..haha.cam besh je kerja dorang.rase kelakar plak aku pilih tue sebab tengok keje dorang cam senang je.hehe

aku tak ingat ape lagik yang cikgu2 taye tapi aku mmg gelabah habis,berpeluh-peluh sepanjang masa..pastu rase cepatla habis,tak payah tanya banyak-banyak.

cikgu-cikgu akan isi borang untuk komen performance aku..mestilah gelabah beb..hehe

(yang paling besh, aku dapat bace komen cikgu aku masa interview tue.sebab curi tengok masa dalam bilik cikgu kaunselor..haha.padahal student2 tidak leh baca komen-komen tue. sorry cikgu, aku ngan kawan-kawan curi-curi baca..hehe)~~jahat gak aku dulu kan...hehe Razz

dalam masa dua minggu lagi, kena interview keje,wish me luck.harap-harap tenang je depan penemuduga walaupun hati dubdab (rase nak kena stroke..hyperbola).
kena: photostat sijil-sijil, ambik gambar passport baru (tugu muka licin dulu..sekarang parut jerawat baru nak baik..hehe), cop-cop itu sijil, nak beli file lagik besar.



kalo aku pakai coat mase interview aci tak?? haha.
pakai baju kurung sudah..aku kan ayu~~ haha

p/s: alhamdulillah dapat gak ambik medic walaupun dulu segan nak cakap dekat cikgu. Very Happy

http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com/

ctsoleha
Geng Blogger Junior
Geng Blogger Junior

Posts : 1
Reputation : 0
Join date : 07/01/2011

Back to top Go down

Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Pengalaman Interview :: Comments

avatar

Post on Sun Jan 09, 2011 3:49 am  Team Blogger Crew

ctsoleha wrote:sol memang tak suka interview..dulu sebelum masuk U, ade yang panggil interview tak mau gi.

darah gemuruh sikit bile duduk depan orang pastu jawab soalan yang diberikan.

dalam masa 2minggu lagi akan ade interview keje dari SPA (mampus).nak keje wajib kena interview ni.


memori MOCK INTERVIEW di Maresmawi

masa form 5, suma kena jalani mock interview ni..cam interview keje, nak minta U sebagai persediaan pas abes SPM katenye..siap kena buat resume, buat gambar pasport, sediakan sijil-sijil dalm file,berbaju formal walaupun

pen-interviewnye cikgu sendiri je (sebab tue kot aku gemuruh..hehe)

berdebar gile mase nak masuk (kelas dijadikan bilik interview)

soalan yang mungkin ditayakan mestilah pasni nak jadi ape..perancangan selepas SPM (for sure !!)

masuk masuk, interviewer aku cikgu Kimia aku dan cikgu BM (@ senior sekolah lama)..dah la hensem, jatuh saham aku depan dia..haha

duduk ngan sopan santun, muka confident je

aku tak ingat sangat soalan yang dorang bagi..tapi aku ingat jawapan yang aku bagi!! (haha)

pada mulanya, aku rancang nak further study untuk medicine..yang ni yang first. cita-cita dari sekolah rendah tue..

tapi sebab segan ngan cikgu-cikgu, pastu sol bukannye dok kelas 1st, selalu failed je kertas kimia ngan fizik walaupun biologi ok gak.terus jawapan nak jadi psychologist..haha (sila gelak guling-guling).mesti cikgu ingat layak ke budak ni..kan..kan..
mmg dalam list kerjaya nak pilih tue dulu tp list bawah-bawah..kononnye sebab dulu pengerusi persatuan rakan sebaya (PRS) dan maybe sol leh jadi kaunselor (chewah!!)

itulah gelabah,segan nak cakap depan cikgu-cikgu..padahal cita-cita laen.
pastu bile cikgu taye, U mane ade tawarkan kursus tue..of course aku lagik gelabah..aku hantam je nama-nama U yang wujud di muka bumi Malaysia ni..haha

padahal kalo untuk medic, aku tau la..

cikgu taye lagik ape lagik cita-cita..aku main taram lagik : optometrist (yang tengok-tengok mata, buat spek mata)..aku suka dorang layan pelanggan cam aku yang berspek tebal..haha.cam besh je kerja dorang.rase kelakar plak aku pilih tue sebab tengok keje dorang cam senang je.hehe

aku tak ingat ape lagik yang cikgu2 taye tapi aku mmg gelabah habis,berpeluh-peluh sepanjang masa..pastu rase cepatla habis,tak payah tanya banyak-banyak.

cikgu-cikgu akan isi borang untuk komen performance aku..mestilah gelabah beb..hehe

(yang paling besh, aku dapat bace komen cikgu aku masa interview tue.sebab curi tengok masa dalam bilik cikgu kaunselor..haha.padahal student2 tidak leh baca komen-komen tue. sorry cikgu, aku ngan kawan-kawan curi-curi baca..hehe)~~jahat gak aku dulu kan...hehe Razz

dalam masa dua minggu lagi, kena interview keje,wish me luck.harap-harap tenang je depan penemuduga walaupun hati dubdab (rase nak kena stroke..hyperbola).
kena: photostat sijil-sijil, ambik gambar passport baru (tugu muka licin dulu..sekarang parut jerawat baru nak baik..hehe), cop-cop itu sijil, nak beli file lagik besar.



kalo aku pakai coat mase interview aci tak?? haha.
pakai baju kurung sudah..aku kan ayu~~ haha

p/s: alhamdulillah dapat gak ambik medic walaupun dulu segan nak cakap dekat cikgu. Very Happy

http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com/

Haha.. Apa-apa pon ditanya pasal apa2 pon...
Kena la relex.. jangan gelabah.. tuh yang buat kita gementar.. wewe.... lol! lol!

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum